Tuin

Olijfwilg

Voor aan de kunt is de Elaegnus een goede keus, deze plant wordt ook wel een olijfwilg genoemd. Deze haagplant kan goed tegen wind en zout dus geschikt in een tuin dichtbij de kust. Ook in andere tuinen zal deze haagplant mooi staan. Deze plant krijgt in de herfst mooie bloemen die na verloop van tijd veranderen in rode besjes waar vogels dol op zijn.

De verzorging van een olijfwilg

Bij deze haagplant wordt aangeraden deze twee maal per jaar te snoeien. Dit in april wanneer de nachtvorst verdwenen is en in september. Dit om te zorgen dat de plant goed de winter in gaat. Daarbij houdt deze plant in de winter de mooie kleur zodat u het hele jaar kan genieten van deze plant.

Deze plant kan het hele jaar door gepoot worden. Vermijd dit moment wel wanneer er sneeuw ligt of bij vorst. Deze plant heeft dan namelijk last van de kou en kan hierdoor bevriezen.

De kleur van deze plant is rood, groen en geel. Dit maakt het een bijzonder mooie haagplant om in uw tuin te plaatsen. Door zijn rijke vrucht is het ook een favoriet bij vogels dus u kunt de plant comfortabel buiten laten staan.

Deze haagplant geeft veel schaduw zodat de plant ook geschikt is als een lichthinder. Dit kan goed werken bij u in de tuin. U kunt dan op warme dagen comfortabel in de schaduw zitten.

De olijfwilg is online te bestellen bij Haagplanten Heijnen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *